16 Kasım 2019 Cumartesi

Her Zaman Üç Kadın Vardır: Woody Allen Sineması

Dramatik yapıda erkek bir kahraman için her zaman üç kadın vardır. Güvenli, ideal ve seksi. Hatta tanışma sıraları bile bu şekildedir. Güvenli kadın genelde eşidir. Ne yaparsa yapsın yanındadır. Ona tuhaf bir bağlılığı vardır. Önemsemez tavırlara sahip olsa da asla ihanet etmez. Adamımız kıskançlıkları ve takıntıları artarken ideal olanla umursamazca tanışır. Aklında çok bir yer etmez. Çünkü ideal olanın görünenin arkasında kusurları olabileceğine inanır. Arkasından seksi olanla tanışır. Seksi olan sadece görünüştür, kabuktur, etikettir, markadır, tanınmışlık ya da bir isimden ibarettir. İdeal çocuksudur, kusurları tatlıdır, iğneleyici konuşur. Seksi ve idealin karıştırıldığı da olur.
Woody Allen filmleri genelde bu yapıyı takip eder çünkü hayat da böyledir. Erkek ve kadın daima bitmeyecek bir arayış içindedir. Tüm insanlık uykuya yatmış futbol maçlarını izlerken onun karakterleri amacı arar. Bu amaç da çoğu zaman arayış içinde olan başka bir insandır.

A Rainy Day in New York bu açıdan benim favori filmimdir. Güvenli kadın Elle Fanning, İdeal kadın Selena Gomez, seksi kadınsa restoranda tanıştığı eskorttur. İlk elenen seksi olur, bazen kahramanı kandırır bazen kahraman onu başkasını kandırmak için kullanır. İdeal kabullenmesi en zor olanı fakat yaşaması en kolay olanıdır. Birinin ideali ötekinin güvenlisi ya da seksisi de olabilir. 

5 Kasım 2019 Salı

Sevilen Çizgi Filme Göre Film Tavsiye Rehberi

Rocko's Modern Life - Hutsucker Proxy
Adventure Time - Scott Pilgrim vs. the world
Gravity Falls - Jumanji (Robin Williams'lı)
Avatar The Last Airbender - 7 Samuray
Over The Garden Wall - Pan'ın Labirenti
Regular Show - Bill & Ted