4 Mart 2022 Cuma

TENET; KAHRAMAN MIYIZ, KAHRAMANLARDAN BİRİ MİYİZ?

 

TENET; KAHRAMAN MIYIZ, KAHRAMANLARDAN BİRİ MİYİZ?



*Tenet hakkındaki bu yazı tersten yazılmıştır.

Olan olmuştur.

Sonuç olarak Nolan yine ayağı yere basan fizik teorilerine kendi hikâyesini katarak deneyimlenmesi gereken Tenet’i ortaya çıkarmış. Pandemi günlerinde evden çıkacaksanız sinemada Tenet’i izleyin derim.


Şimdi ilginç bilgiler;

Robert Pattinson’ın senaryoyu sadece bir kez okumasına izin verilmiş. Michael Caine kendi sahnesi dışında senaryoyu okuma fırsatı bulamamış.

Filmin yapım aşamasındaki takma adı Merry Go Round’imiş.

Filmin müzikleri Ludwig Göransson’a ait. Pandemi sebebiyle müzisyenler kendi kayıtlarını evlerinde yapmış, kayıtlar stüdyoda birleştirilmiş.

Tenet’in görüntü yönetmeni Hoyte Van Hoytema, onu Intersteller ve Dunkirk’ten tanıyoruz.

Robert Pattinson ve John David Washington çekimler için ters oynama ve tersten konuşma eğitimi almış.

Nolan 6 yıldır Tenet üstünde çalışıyormuş ama fikir 20 yıldır aklındaymış.

Robert Pattinson sadece 1 günlük sürüş eğitimi aldığı için az araba sahnesi olacağını düşünmüş ama bu sahnelerden tonla var.

Yönetmen zamanı uzatıp yavaşlatmayı çok iyi biliyor, bu ustalığını Tenet’i izlerken her saniye hissettiriyor. Kesinlikle tecrübe edilmesi gereken bir deneyim Tenet. Spoiler vermeden açıklamak gerekirse “Dünyayı kurtarmayı kurtarmayı kurtaranların filmi.” Biri size sorarsa Tenet tam da bunu anlatıyor diyebilirsiniz.

Christopher Nolan’ın son filmi Tenet eminim çıkışıyla birlikte bir sürü açıklama, okuma ve eleştiri metniyle sinema izleyicisini uzun bir süre meşgul edecektir. Bilimkurgu materyallerini karakterler aracılığıyla anlaşılır kılan bir hikâye anlatım biçimini benimseyen Nolan iyi yaptığı şeyi bir daha yapıyor ve Tenet ile bir kez daha zamanı nasıl çok iyi kontrol ettiğini bize gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder