24 Eylül 2024 Salı

“No Tomorrow – Hiç Kimsenin İzlemediği Kıyamet Romantiği (Ama Biz İzledik, Harbiden!)”

Ah, No Tomorrow. Bir asteroidin dünyayı yok edeceği fikrini işleyip bunu bir romantik komediye dönüştüren dizi (evet, kıyametin romantik kısmını). Ama işin komiği, kimse diziyi izlemedi! (Hani böyle, son gününüzde yapılacak 100 şey listesi yaparsınız ama dizi izlemek asla akla gelmez ya, işte tam o.) Peki neden kimse izlemedi? (Şimdiye kadar ismini bile duymamış olabilirsin. Olsun, haydi beraber gülelim.)

1. 'Asteroidden Önce Aşk Var!' (Kıyamet Ama Kalpler Çiçek Açıyor)
Dizi, baş karakterimiz Evie’nin, dünyaya 8 ay sonra çarpacak bir asteroidin farkına varması ve bu gerçeği hiç ciddiye almayan Xavier ile tanışmasıyla başlıyor. (Düşünün, biri size gelip, “Dünya 8 ay içinde yok olacak, hadi her şeyi boş verip eğlenelim” dese… İlk tepkiniz “Numaranı alayım mı?” olur muhtemelen. Evie, tam olarak bunu yapıyor.)


2. 'Dünyanın Sonu Ama Tinderdan Farksız' (Swipe Right For Apocalypse)
Xavier tam bir serbest ruh. Kıyametin yaklaştığına inanıyor ve “Yarın olmayabilir, o yüzden bugünü yaşa” felsefesini benimsemiş. Evie ise tam tersi; liste yapmayı, plan yapmayı seven bir kontrol manyağı. (Asteroide çarpılmadan önceki yapılacaklar listesi: 1. Kalp kırıklarını sar. 2. O eğlenceli maratonu koş. 3. Netflix dizilerini bitir. Aman, sonuncusunu yapmaya vaktiniz kalmaz çünkü kıyamet gelecek!)

3. 'Dizi, Kıyamet Komedisiyle Romantizmi Harmanlıyor (Ama Kimseyi İkna Edememiş)'
Hikaye boyunca Xavier ve Evie, bir yandan birbirlerine aşık olurken, bir yandan da “Dünya gerçekten sona erecek mi?” diye şüpheye düşüyorlar. (Spoiler: Kimse diziyi izlemediği için bu sorunun cevabını da kimse bilmiyor. Kıyamet gelecek mi? Netflix kataloğundan silinmeden öğrenmek lazımdı ama geçti artık.)

4. 'CW Kanalı Neden İptal Etti? (Kimse İzlemediği İçin mi, Başka Sebepler de Vardı)'
İlk sezondan sonra CW diziyi iptal etti. Belki de izleyici kitlesi dünyayı asteroidin gerçekten yok edeceğini düşündü ve “Ne gerek var izlemeye, zaten sonumuz gelmiş” diye vazgeçti? (Belki de insanlar, kıyamet romantizmi yerine kıyamet dramalarını tercih ediyordu. The 100’ı hatırlayan var mı? Tabii ki var, çünkü herkes The 100’ı izledi ama No Tomorrow? Eh, o başka bir hikaye.)

5. 'İzledim Pişman mıyım? (Tabii ki Hayır, Ama Kimseyle Tartışamıyorum Çünkü İzleyen Yok)'
Eğer bir gün, oturup “Acaba kıyamet gelseydi, aşk hayatım nasıl olurdu?” diye düşünürseniz, No Tomorrow tam size göre. Eğlenceli, sevimli, ve saçma sapan listelerle dolu. (Ayrıca asteroid çarpmadan önce yapılacak bir sürü şey öğreniyorsunuz: Bungee jumping, spontane seyahatler, eski sevgiliyi aramamak… Ama bunları yaparken izleyen birini bulmak da zor.)

6. 'Son Söz: “Zaman Yok Ama İzleyecek Vakit Var” (Ya Da Yok Mu?)'
Dizi çok kısa sürdü, ama eğer bir asteroid gerçekten dünyaya çarpacak olsaydı (ki olmayacak, şimdilik), son günlerinizi No Tomorrow izleyerek geçirmenizi tavsiye ederim. (Yalnız izlerseniz korkmayın, çünkü kimse zaten izlememişti. Ama izlerseniz de “Vay be, gerçekten bu kadar keyifli bir dizi nasıl bu kadar gözden kaçmış?” diye düşünmeye başlayacaksınız.)

Yani, kıyametin hemen eşiğindeyken aşk ve komediyi denemek isterseniz, No Tomorrow tam size göre. Ama uyarayım, izleyen pek fazla kişi bulamayacaksınız, çünkü... evet, kimse izlememiş!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder