15 Haziran 2024 Cumartesi

EVDE İZLENMESİ GEREKEN EXTENDED FİLMLER







Waterworld
Gişedeki büyük başarısızlığın arkasından televizyon satışlarıyla yayılarak kült haline gelen 1995 yapımı Waterworld (Su Dünyası) uzun versiyonuna şans verilmesi gereken aksiyon/bilimkurgu türünün önemli filmlerinden biri. Yönetmen kurgusuyla 2 saat 56 dakika olan Waterworld, Kevin Costner sevenler için ideal.

Once Upon A Time In America
4 saat 10 dakikalık özel versiyonuyla Sergio Leone’nin Bir Zamanlar Amerika’da adlı filmi çoğu eleştirmen tarafından başyapıt olarak kabul ediliyor. Usta yönetmenin bu özel filmini özel versiyonuyla izlemek için vakit ayıramayanlar salgın zamanlarında bu uzun başyapıtı izleme fırsatı bulabilecektir.

Lord Of The Rings
Üçlemenin her birinin neredeyse bir saat daha uzun versiyonları hayranlarına pandemi döneminde iyi gelecektir. 4K olarak yenilenen görüntüsü ve eklenen sahneleriyle Yüzüklerin Efendisi üçlemesi her zamankinden daha büyüleyici duruyor.

Superman
3 saat 8 dakikaya ulaşan ilk Superman filmi Mario Puzo’nun eşsiz senaryosuna saygı duruşu niteliğinde. Superman sevenler yeni filmlerden memnun değilse bu uzatılmış versiyonla tatmin olacaktır.
 
Apocalypse Now
5 buçuk saatlik versiyonu hala seyirciyle buluşmamış olsa da 3 saat 16 dakikalık versiyonuna rahatça ulaşabileceğiniz Kıyamet filmi Francis Ford Coppola’nın en iyi işlerinden biri. Savaşın vahşetini, insanın karanlık doğasını muhteşem bir sinematografiyle izlemek isteyenler 1979 yapımı bu filmde aradığını bulacaktır.
 
Dune
David Lynch’in gişede başarısız olan ama zamanla kültleşen filmi Dune 3 saat 10 dakikalık versiyonuyla kitap serisinin hayranları için son derece önemli. Çok ilginç bir film ama David Lynch’in filmografisindeki en ilginç film değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder