11 Nisan 2023 Salı

Fox Kids Çocukları

 

Ülkemizde bir neslin gelişmesinde büyük katkı sağlamış kanal Fox Kids hala aklımızdan çıkmadı. Bazılarına göre çizgi filmler çok kaliteliydi bazılarına göreyse bu bizim nostalji sevdamızın bir sonucu. 

İşin aslına gelirsek çizgi filmler gerçekten kaliteliydi. Çünkü çoğu kaliteli işin arkasında kaliteli insanlar vardı. Başarılı bir komedyen ve oyuncu olan Louie Anderson kendi hayatını anlatırken, başarılı bir sanatçı Bill Kopp Eek the cat ve Mad Jack the Pirate'ı yapıyordu. Haim Saban hemen hemen her güzel şeyin arkasındaki adamdı. Power Rangers, Saban's Pinokyo, Müfettiş Gadget ve Saban's Peter Pan bunlardan birkaçı.

Özellikle 3. dünya ülkelerindeki çocukları daha fazla etkilemesinin nedeniyse tüm dünyada çocuklar için bir kanal varken Türkiye'de ilk defa çocuklar için bir kanal açılıyor olmasıydı. 

Bir neslin hayal gücünü azımsanamayacak şekilde arttıran Fox Kids, Disney'e satılınca tüm güzel işler de ortadan kayboldu. Günün birinde el emeği yüksek bütçeli çizgi filmler belki yine geri gelir. onlar gelene kadar biz yine eski bölümlerle idare etmeye çalışacağız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder