11 Nisan 2023 Salı

Neden Rocko'nun Modern Yaşamını Seviyorum?

 

Yıllardır modern çağa girdiğimizi söylesek de pek az film, dizi ve animasyonda bunu güncel olarak görebiliyoruz. Modern sorunlarla uğraştığını söyleyen çoğu yapım modernliği karşılayamıyor, yanlış yorumluyor, eline yüzüne bulaştırıyor.

Rocko's Modern Life günümüz dünyasına yabancı bir bakış getirmek için, karakterleri geçmişten günümüze akıllıca taşıyor. Arzuları, istekleri ve söyledikleriyle çağın vebasını en iyi şekilde görselleştiriyor. Sadist televizyon şovları, park yeri macerası, petrollü plajlar, insandan daha akıllı ev aletleri, evcil hayvan sorunu... 

Günceli yakalamak, onunla alay etmek zor iş. Mizah zaten başlı başına ayrı bir uğraş. Bunu bir de olay örgüsüne yedirmek farklı bir deneyim istiyor. Günümüzde uygulamalarda bulunan şakalar uçup gidiyor, güldüğümüz bir şeyi iki hafta sonra unutuyoruz. Nihayetinde espriler yeni bir buluş taşımıyor. Bizi güldüren şey uyumsuzluk ve abartma oluyor. Rocko's Modern Life nasıl bu hale geldiğimizi, ne beklediğimizi, hem üretici hem de tüketici eksenince mizahi bir dille anlatıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder