15 Aralık 2020 Salı

BATMAN FOREVER

 

BATMAN FOREVER



Kimilerine göre en kötü Batman filmi. Kimilerine göre serinin vasat üyesi.

1995 yılında gösterime giren Batman Forever çoğu hayran tarafından iyi karşılansa da yıllar içinde biraz da popüler kültürle dalga geçilen bir yapım oldu. Joel Schumacher’ın punk atmosferine sahip bir Gotham’da geçen Batman Forever, günümüzde yönetmen kurgusuyla yeniden yayınlanması beklenen bir film.


Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman. Batman filmleri her zaman yıldız isimleri ağırlayan büyük yapımlar olmuştur. Batman Forever da bu geleneği bozmuyor. Başarılı bir Batman portresi çizildiğini ve Bruce’un ikili yaşamının iyi işlendiğini de söyleyebilirim.

Michael Keaton yönetmenin tarzını beğenmeyip projeye dâhil olmuyor. Leonardo DiCaprio da aynı şekilde yönetmeni beğenmeyip Robin teklifini reddediyor. Michelle Pfeiffer’ın Catwomen olarak projede yer alması düşünülse de bu da gerçekleşmiyor. Devam filmi olacakken ortaya apayrı bir film çıkıyor böylece. Tommy Lee Jones, Two-Face rolünü düşünmeden kabul ediyor. Çünkü oğlunun favori karakterinin o olduğunu öğreniyor.

Robin’in kostümünün alışılmadık oluşu bir söylentiye göre Tim Burton’a bağlanıyor, kesin bir bilgi olmasa da Robin kostümünü onun tasarladığına inanılıyor. Jim Carrey’in canlandırdığı Riddler’ın bilmecelerini de New York Times’ın ünlü bilmece ustası lakaplı bulmaca editörü Will Shortz.

Val Kilmer Batman rolü için seçildiğini Afrika’daki bir yarasa mağarasında öğreniyor. (Orada neden bulunduğunu merak ettiğinizi düşünerek yanıtlıyorum: Bir sonraki filmi için araştırma yapıyormuş.)

Joel Schumacher başlangıçta çok daha karanlık ve daha ciddi bir film yapmak istiyor; bu, Bruce Wayne'in Batman olmak için yaptıklarının yarardan çok zarar verdiğine ve Bruce'un tükenmişlikten mustarip olmaya başladığına dair artan korkusunu daha tam anlamıyla keşfetmek istiyor, ancak yöneticiler yani Warner Bros. Daha açık, punk, aydınlık bir tonda ısrar edince ortaya böyle bir film çıkıyor.

Yakın zaman yönetmen kurgulu bir saat uzatılmış bir Batman Forever geleceğine inanıyorum ama o tarih gelene kadar Nicole Kidman’lı bir Batman izlemek eminim herkesin hoşuna gidecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder